Våra tjänster, Designer

Våra tjänster för dig som Designer

-Det är du själv som bestämmer när du vill bli en verksam designer

Abonnemang: portfölj

Vill du synas för företag och ta del av exklusiva uppdrag och jobbtjänster så är detta alternativet för dig! Du får din egen profil på Ny-Design.se där du skriver om dig själv som designer, vad du är intresserad av att jobba med och vad som driver dig. Du har även en profilbild och får länka till din portfölj.

Förutom detta så får du ta del av arbetsuppdrag och jobbtjänster samtidigt som du får vara med och synas i vår monter på mässor så som t.ex. formex.

Abonnemang: webbshop

Med detta alternativ så ingår allt som ingår i det förstnämnda men du får även tillgång till att sälja produkter i vår webbshop. Detta är produkter där du själv får stå för lagret.

Du måste vara registrerad för F-skatt för att kunna sälja dina produkter här. Det kostar inget att söka och det är inte svårt men det kan ta ett par veckor. Du söker för det HÄR, och är det något du funderar över så går det jättebra att kontakta oss.

Konsulttjänster

Vi kan hjälpa dig att:

 • Bygga din digitala portfölj- i wordpress
 • Hjälp vid konstruktion utav din produkt
 • Vad man ska tänka på vid arbetsintervjuer
 • Hitta producenter till dina produkter
 • Hur man ansöker om att starta eget företag, vad det kostar och vilken bolagsform som passar bäst

Produktionstjänster: 

 • Vi samarbetar med möbelsnickare, via dom kan vi erbjuda möjlighet att producera era produkter. Hör av er till oss om ni har önskar hjälp med att producera era produkter
 • Vi har även producenter för  akrylplast
 • Inredningsprodukter i flera olika material och metoder har vi även
 • Glasproducenter och keramiker är också något som vi kan hjälpa till med.
 • Möjlighet att trycka era illustrationer eller mönster som poster, bricka och som skärbräda.
 • Spana in sidan shapeways för att se om du kan 3D printa din produkt, t.ex. ett metallsmycke eller äggkopp i porslin för att sedan sälja här.
 • Har ni ett produkt som ni önskar producera kan vi hjälpa till att hitta en producent om de vi samarbetar med inte passar.

Läs mer om produktion här

Jobb & arbetsuppdrag

Vi lägger upp nya tjänster och uppdrag under “Tjänster, Event & Uppdrag” som ni kan ta del utav när ni är medlemmar på Ny-Design.se

Det är företag själva som annonserar genom vår plattform. Det kan handla både om enskilda uppdrag, där ni får lämna in era förslag, praktikplaster eller tjänster som ni kan söka.

Mässor

Vi har montrar på inredningsmässor så som formex och möbelmässor så som light and furniture fair.

Alla som är medlemmar på Ny-Design.se får vara med och stå och synas i montern, på mässor. Då är det lättast att man kontaktar oss så kommer vi överens om hur.

Att sälja dina egna produkter

När du har tagit fram en produkt som du vill börja sälja och har beräknat tillverkningskostnad så kontaktar du oss, via vårt nedladdningsbara formulär, som du kan hitta på din sida. Vi kommer då fråga om produkten generellt, med tanken bakom och syfte. Vi kommer även fråga om kostnad och hur många produkter du kan producera.

När allt detta är gjort så lägger vi upp den till försäljning, priset sätter vi utifrån ditt pris plus 30%. När de första exemplaret är beställt så får du ett mail med en notis om detta, och samtidigt kommer vi att be dig producera om ett antal produkter till för att sälja. Det är först när du sålt en produkt som du får betalt för den.

F-skatt

F-skatt är något du måste vara registrerad för för att kunna sälja dina produkter, så innan du blir accepterad att sälja dina produkter så måste du visa att du har F-skatt sedel. Detta gör du i samband med att du registrerad dig för Abonnemanget: Webbshop. Det är inte svårt och kostar inget, så länge du inte registrerar ett företagsnamn (kostar 900 kronor). Det brukar ta ett par veckor innan man får besked.

 

Du ansöker om det här: https://www.verksamt.se/registrera-foretag_info

Du väljer enskild firma och sedan skatteverkets e-tjänst. Bolagsverket använder du om du vill registrera ett företagsnamn.